Gratis adviesgesprek
Zoeken

Bodemisolatie

Home > Bodemisolatie

Voordelen van bodemisolatie

Verlaagt optrekkend vocht

Door een isolerende laag aan te brengen op de bodem van de kruipruimte wordt het vocht vanuit de bodem van de krupruimte tegengehouden. Het vocht kan de woning hierdoor niet meer binnendringen.

Minder kans op schimmel

Woningen die gebouwd zijn voor 1980 zijn vaak slecht geïsoleerd vanuit de bouw. Een muffe lucht, koude vloer en schimmelplekken zijn vaak de gevolgen. Bodemisolatie verlaagd het vocht, waardoor ook schimmel minder kans krijgt.

Bestrijdt muffe lucht

Vocht in de woning kan een muffe lucht en ongedierte geven. Bodemisolatie zorgt voor een verlaging van het optrekkend vocht, hierdoor wordt de muffe lucht in de woning bestreden.

Jaarlijks een flinke besparing op uw energierekening

Bodemisolatie zorgt voor een gemiddelde besparing van 160 euro per jaar!* 

*Bron: Milieucentraal.nl

Zeer geschikt voor kruipruimtes tot 50 centimeter hoog

Er zijn twee manieren om de kruipruimte te isoleren; vloerisolatie en bodemisolatie. Bij een kruipruimte hoger dan 50 centimeter adviseren wij altijd te kiezen voor vloerisolatie. Bij bodemisolatie is minder ruimte nodig. Bodemisolatie wordt geadviseerd voor kruipruimtes tussen 35- en 50 centimeter hoog. 

Zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning

Bodemisolatie zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. De vuistregel is dat de investeringskosten 75 tot 100 procent terugkomen in de waarde van de woning. Daarnaast gaan de energiekosten omlaag, wat natuurlijk fijn is voor eventueel toekomstige bewoners. 

Beter voor het milieu, minder CO2 uitstoot

Door het toepassen van spouwmuurisolatie hoeft de verwarming minder vaak aan te staan. Hierdoor wordt er minder CO2 uitgestoten. Spouwmuurisolatie zorgt voor een jaarlijkse besparing op de CO2 uitstoot van 600 kilo bij een tussenwoning tot wel 2400 kilo bij een vrijstaande woning!* Bron: Milieucentraal.nl

Onze materialen

< >

Nieuws

Klanten vertellen

8

Wolter Hop uit Bunschoten

Wel onderschat de schade die de isolatie aanbrengt aan de data bekabeling. Die werkt namelijk niet meer. Daarnaast lijkt het effect beperkt. Oppervlaktetemperaturen van de vloer met een kleine 1 tot 1,5gr.C verhoogd

9

Anton uit Bunschoten-Spakenburg

Na een gesprek met de vertegenwoordiger was de offerte snel binnen. Binnen een paar weken kon de vloerisolatie gedaan worden. In de ochtend verschenen twee vriendelijke en gezellige werklui die aan de gang gingen. Tijdens de werkzaamheden bleek dat ze niet het hele oppervlakte konden bereiken vanwege verschillende (steun)muurtjes onder de vloer. Maar het verschil is netjes gecorrigeerd in de factuur. Ik werd goed op de hoogte gehouden en na een kleine 4 uur waren ze klaar. Ze hebben alles netjes achtergelaten en het huis afgesloten. Voorlopig zeer tevreden, nu kijken of we het verschil duidelijk merken van de winter.

10

Folkert uit Zutphen

We hadden ons begin jan. 2023 aangemeld voor spouwmuurisolatie. Half febr. kon de klus al geklaard worden. Alles is keurig volgens planning verlopen. en alles is keurig weer opgeruimd. Dus alles bij elkaar : helemaal top !!

10

Peter uit Heerde

De werknemers die de vloerinstallatie aangebracht hebben voerden het werk gedegen uit. Lieten alles ook in goede orde achter. Kan alleen maar tevreden zijn.

9

W.A van de Hoef uit Hooglanderveen

De twee medewerkers van v.d.Bunt hebben prima werk afgeleverd! Ze waren vriendelijk en hebben alles schoon achtergelaten!

Bekijk alle beoordelingen op klantenvertellen.nl