Gratis adviesgesprek
Zoeken

Waarom isoleren in de zomer?

Waarom isoleren in de zomer?

Waarom isoleren in de zomer?

Uw woning isoleren is altijd een goed idee. Dat het isoleren in de winter loont, dat hoeven we vast niet uit te leggen. Maar hoe zit dit in de zomer? 

 

In de zomer periode is er vaak minder aandacht voor verduurzaming van de woning. Toch kan het heel nuttig zijn om in de zomer aan de slag te gaan met verduurzamen. Ook dan heb je namelijk profijt van de isolatie!

Vier redenen om te isoleren in de zomer:

1. Isolatie zorgt voor een koelere woning in de zomer
Iedereen herkent het wel, een te warme woning in de zomer en een te koude woning in de winter. Wist je dat het isoleren van een woning zorgt voor koelere temperaturen bij warm weer? Goede isolatie helpt om in de zomer de warmte buiten te houden. Zowel in de zomer áls de winter hebt u voordeel van uw isolatie.

2. Kortere wachttijden
Veel mensen zijn juist in de winter bezig met verduurzaming. Hierdoor kan het voorkomen dat de wachttijden in de winter oplopen. In de zomer zijn de wachttijden daarentegen korter, u bent dus eerder aan de beurt!

3. Isolatie is binnen één dag te plaatsen
De isolatie kan vaak al binnen één dag uitgevoerd worden. In de winterperiode temperaturen onder het vriespunt, winter in de kruipruimte, regen op de gevel of harde kunnen het uitvoeren van de werkzaamheden soms in de weg zitten. Dit betekent dat de uitvoering in verband met veiligheidsoverwegingen voor de uitvoerders soms verzet kunnen worden. In de zomer komen deze situaties minder voor, waardoor de klus in de meeste gevallen direct afgerond kunnen worden.

4. Direct energiebesparing in het najaar
Wanneer de woning in het voorjaar geïsoleerd wordt, dan start u direct met het besparen op de energierekening in het najaar. Doordat de woning behaaglijker blijft, hoeft de verwarming minder vaak te staan. In de winter blijft de warmte beter hangen, waardoor er minder energie verbruikt wordt.