9,4 Ervaren uitvoerders Gecertificeerd bij SKG-IKOB Aangesloten bij de Venin 10 jaar garantie op materiaal en uitvoering

Home > Particulier > Vloerisolatie > Vloerisolatie Polyurethaan (Pur)


Vloerisolatie

Downloads

Neem direct* contact met mij op

Bel mij terug

* tijdens kantooruren bellen wij z.s.m. terug.

Vloerisolatie

Vloerisolatie met Polyurethaan (Pur)

Een vochtige of koude kruipruimte?

Wilt u geen last meer hebben van uw vochtige en koude kruipruimte? Dan is Elastrospray LWP polyurethaan één van de beste oplossingen. Met Elastrospray wordt uw vloer naadloos geïsoleerd. Hierdoor kan vocht de woning niet meer binnendringen. Het materiaal zorgt ervoor dat de warmte in de woning blijft en niet naar de kruipruimte verdwijnt. Wat resulteert in meer comfort en een lagere energierekening.

Uitstekende isolerende werking met perfecte afsluiting

Het grote voordeel van Elastrospray is de uitstekende isolerende werking en de perfecte afsluiting. Daarbij is het materiaal stabiel en vormvast, dit betekent dat het materiaal niet verzakt nadat het hard is geworden. Met een gemiddelde lambda- waarde van 0.026 W/m.k is de isolatiewaarde van de purschuim beter dan veel andere isolatiematerialen. De isolatie zorgt daarnaast voor een volledige vulling tot in de kleinste hoekjes.  

Van de Bunt Isolatietechniek werkt met BASF 1672 Elastrospray zonder HCFK’s. Dit betekent dat dit materiaal milieuvriendelijke blaasgassen bezit. 

Wanneer kan vloerisolatie toegepast worden?

Vloerisolatie met polyurethaan is geschikt voor zowel houten – als betonnen vloeren met een kruipruimte minimaal 50 centimeter hoog.  Bij kruipruimtes lager dan 50 centimeter adviseren wij bodemisolatie. 

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie met Polyurethaan?

- Zeer hoge isolatiewaarde (lambda 0.026 W/m.K)
- Zorgt voor een flinke comfortverbetering en besparing op de energierekening
- Een gemiddelde terugverdientijd van vijf jaar
- Ongevoelig voor schimmels, rot, zuren en vocht
- Sluit naadloos af

Hoe werkt het?

Onze isolatiespecialisten betreden de kruipruimte via het kruipluik. De purschuim wordt in de benodigde dikte tegen de onderzijde van de begane- grondvloer gesprayd.  Bij het sprayen worden twee componenten gemengd. Dit resulteert binnen enkele minuten in een luchtdichte, maar damp-open materie. Voor een optimaal resultaat wordt de koude randfundering van de kruipruimte ook 30 centimeter aflopend meegespoten.  Indien benodigd zullen er extra ventilatiekokers geplaatst worden, om de kruipruimte te ventileren.


Wat zijn de gezondheid risico’s bij pur?

In 2012 is vloerisolatie met pur in de media geweest. Naar aanleiding van deze berichten is er veel onderzoek geweest naar een eventueel verband tussen vloerisolatie met pur en gezondheidsklachten. Door zowel het TNO als de GGD zijn geen verbanden gevonden.  Vloerisolatie met pur wordt al tientallen jaren uitgevoerd.

Net als voor tarwe, suiker of andere stoffen kunnen mensen wel gevoelig zijn voor de stof MDI. Deze stof komt vrij bij het mengen van de twee componenten. Om alle risico’s uit te sluiten wordt vanuit onze certificeringsinstantie SKG-IKOB aan de bewoners geadviseerd om tijdens het spuiten tot twee uur daarna niet in de woning aanwezig te zijn. Na twee uur kan er geen reactie meer optreden, omdat het materiaal is uitgehard.

Wat is de isolatiewaarde van vloerisolatie met pur?

De isolatiewaarde van purschuim is afhankelijk van de laagdikte waarin het materiaal gespoten wordt. Hieronder vindt u een overzicht met de RC-waardes.

Dikte (in cm) RC-waarde
6 2.24
7 2.56
8 2.91
9 3.25
10 3.60
11 3.94
12 4.29

Kan vloerisolatie met pur zelf aangebracht worden?

Het aanbrengen van vloerisolatie met pur uitgevoerd wordt met behulp van een speciale spuitpistool en machine. Hierdoor is het niet mogelijk om zelf de kruipruimte te isoleren met pur.
Heeft u vragen over vloerisolatie door middel van purschuim? Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer 0341-745064. Voor isolatiewerkzaamheden is per augustus 2019 weer subsidie beschikbaar. Bekijk snel of u in aanmerking komt!


Bekijk ook
Subsidies | Vloerisolatie | Vloerisolatie PIF-isolatiefolie | Vloerisolatie Ecose Glaswol | Bodemisolatie

9,4

Dotted lines

"De coördinatie en uitvoering verliep vlekkeloos en er wordt goed rekening gehouden met omstandigheden"

Dotted lines
Dotted lines

"Op dit moment is de organisatie goed, service perfect, prijsstelling goed, en contact met bewoners zeer goed. Fijn dat er steeds meer klanten komen, maar de geleverde kwaliteit maakt het succes."

Dotted lines
Dotted lines

"Inmiddels 2 maanden geleden geisoleerd.Het huis houdt warmte beter vast en is behaaglijker dan vroeger".

Dotted lines

Alle referenties

Privacy Statement, Spouwmuur Isolatie, Vloer Isolatie

 

Website door: Haagen Web & App
Ontwerp: Inzpire Communicatie

Scherm sluiten

Offerte aanvragen voor:

Spouwmuurisolatie
Vloerisolatie
Dakisolatie
Anders

Verstuur

Deze site gebruikt cookies

Accepteren

Omschrijving: Beoordelingen van Van de Bunt Isolatietechniek B.V. Beoordeling: 9.1 out of 10