8,7 Ervaren uitvoerders Gecertificeerd bij SKG-IKOB Aangesloten bij de Venin 10 jaar garantie op materiaal en uitvoering

Home > Particulier > Bodem- en vloerisolatie > Vloerisolatie pur


Bodem- en vloerisolatie

Neem direct* contact met mij op

Bel mij terug

* tijdens kantooruren bellen wij z.s.m. terug.

Bodem- en vloerisolatie

Vloerisolatie pur

Vloerisolatie door middel van Polyurethaan, oftewel pur biedt een zeer hoge isolatiewaarde, is stabiel en vormvast. Van de Bunt Isolatietechniek B.V. werkt al jaren met dit materiaal en voorziet ruim 3000 woningen en bedrijfspanden per jaar van goede isolatie. Geïnteresseerd in vloerisolatie door middel van purschuim? Maak vandaag nog een afspraak!
 

Vloerisolatie met pur biedt een zeer hoge isolatiewaarde

Polyurethaan (purschuim) heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Dit product is stabiel en vormvast, nadat het materiaal hard geworden is verzakt de isolatielaag nooit. Het sluit naden en kieren naadloos af en heeft geen capillaire werking (het zet niet uit). Door het naadloos pakket kan vocht de woning niet meer binnendringen. Dat zorgt voor meer comfort en een lagere energierekening.

Gesprayd tegen de onderzijde van de begane grond-vloer

Het twee-componenten hardschuim wordt in de benodigde dikte tegen de onderzijde van de begane-grondvloer gesprayd. De vloeistof stolt binnen enkele seconden op en hardt vrijwel direct uit. Ook funderingsrand wordt 30 centimeter naar beneden toe mee gespoten. Doordat door het isoleren het ventilerend vermogen in de kruipruimte verloren gaat. In dat geval wordt de ventilatie hersteld door het plaatsen van renovatiekokers. Purschuim voor vloerisolatie is geschikt voor zowel hout- en betonvloeren. Voor vloerisolatie met Polyurethaan is een werkhoogte van +- 50 centimeter benodigd. 

Gezondheidsrisico's bij pur?

Polyurethaan (pur) is in het nieuws geweest vanwege eventuele gezondheidsrisico's door dit materiaal. Sommige mensen zijn gevoelig voor bepaalde stoffen, dit kan zijn voor tarwe, suiker of andere stoffen. In pur zit MDI wat, wanneer iemand hier allergisch voor is, overgevoeligheidsreacties kan veroorzaken. Daarom wordt vanuit de certificeringsinstantie aan de bewoners geadviseerd om tijdens het spuiten tot twee uur daarna niet in de woning aanwezig te zijn. Echter kent het materiaal ook vele voordelen zoals:

  • Zeer hoge isolatiewaarde (lambda 0.26 W/mK);
  • Sluit naadloos af;
  • Ongevoelig voor schimmels, rot, zuren en vocht;
  • Waterdamp-remmend;
  • Werking blijft uitstekend (ook op lange termijn en bij extreme condities);
  • Vlamdovend.

 

Heeft u vragen over vloerisolatie door middel van pur? Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer 0341-745064.

 

8,7

Dotted lines

"De heren die de werkzaamheden hebben uitgevoerd zijn professioneel te werk gegaan. De werkzaamheden verliepen zeer vlot en kundig. Ze hebben alles netjes achtergelaten."

Dotted lines
Dotted lines

"Het werk is goed uitgevoerd, contact verliep op zeer prettige wijze."

Dotted lines
Dotted lines

"Echt fijne rustige vriendelijke mensen over de vloer gehad, ben zeer tevreden!"

Dotted lines

Alle referenties

Spouwmuur Isolatie, Vloer Isolatie

 

Webdevelopment & CMS: Haagen Internet
Design: Inzpire Communicatie

Van de Bunt Isolatie Van de Bunt Isolatie
Rated 4.5/5 based on 56 customer reviews