Gratis adviesgesprek
Zoeken

Waar moet ik op letten bij het isoleren van mijn woning?

Home > Nieuwspagina > Waar moet ik op letten bij het isoleren van mijn woning?

Waar moet ik op letten bij het isoleren van mijn woning?

10 juli 2021

In de loop van de jaren zijn er veel zogenaamde nadelen of fabels in omloop gekomen wat betreft na-isolatie. Zo zouden koudebruggen kunnen leiden tot vochtproblemen en zou spouwmuurisolatie kunnen zorgen voor condensatie op het behang.

De isolatie industrie is door de jaren heen door schade en schande wijzer geworden. Zo is er meer kennis en is het vooronderzoek, de technieken en materialen sterk verbetert. Daarnaast zijn er certificeringsbedrijven, zoals het SKG IKOB of Insula, die aan de hand van onderzoek en beproevingen strenge eisen voor de isolatiewerkzaamheden en de - materialen voorschrijven.   

Máár indien er geen goed vooronderzoek gedaan wordt of de werkzaamheden niet goed uitgevoerd worden, kunnen er toch problemen ontstaan. Daarom is het van groot belang een isolatiebedrijf te kiezen dat gecertificeerd is.  Bij deze bedrijven vinden er steekproefsgewijs controles uitgevoerd of de aangesloten bedrijven volgens de eisen werken.

Kies daarnaast voor een bedrijf dat aangesloten is bij de brancheorganisatie ‘De Venin’. Mochten er toch problemen voordoen, dan kan er gebruik gemaakt worden van een geschillenregeling. De aangesloten bedrijven hebben zich verplicht om zich aan de uitspraak van deze geschillencommissie te houden.