Gratis adviesgesprek
Zoeken

Energiezuinig en duurzaam leven dankzij Cellulose isolatie

Home > Nieuwspagina > Energiezuinig en duurzaam leven dankzij Cellulose isolatie

Energiezuinig en duurzaam leven dankzij Cellulose isolatie

14 juni 2023

Bent u op zoek naar een duurzame en milieuvriendelijke isolatie oplossing voor uw woning of gebouw? Dan is Cellulose isolatie wellicht iets voor u. Bij Van de Bunt Isolatietechniek bieden we deze natuurlijke isolatiemethode aan als alternatief voor traditionele isolatiematerialen. In deze tekst leggen we uit wat Cellulose isolatie is, welke voordelen het biedt voor uw ruimte(s), hoe het werkt en waarom Van de Bunt de beste experts in huis heeft voor uw isolatieproject. Lees verder om meer te weten te komen over deze innovatieve en ecologische isolatie oplossing.

Wat is Cellulose isolatie?

Deze manier van isoleren is een duurzame en biobased oplossing voor isolatie, gemaakt van gerecycled krantenpapier. De versnipperde papiervlokken, ook wel Cellulose vlokken genoemd, worden behandeld met minerale zouten die beschermen tegen ongedierte, schimmels en verrotting en ook zorgen voor brandwering. Deze internationaal beproefde isolatieoplossing is geschikt voor zowel thermische isolatie als geluidsisolatie in gebouwen. Het milieuvriendelijke en droge materiaal is ideaal om als dakisolatie aan de binnenzijde van een woning of ander gebouw aan te brengen. Daarnaast kan het ook toegepast worden voor de (na)isolatie van vloeren van vooroorlogse woningen.

Cellulose vs. traditionele dakisolatie: wat zijn de grootste verschillen?

Cellulose dakisolatie is niet alleen een zeer milieuvriendelijke optie, maar ook een goedkope oplossing in vergelijking met andere isolatiematerialen op de markt. In tegenstelling tot veel van de andere materialen die wij gebruiken voor dakisolatie, wordt Cellulose isolatie niet geproduceerd uit materialen die afkomstig zijn uit de olie-industrie, wat betekent dat het aanzienlijk minder negatieve impact heeft op het milieu. Bij Van de Bunt Isolatietechniek zijn we trots op het feit dat we Cellulose isolatie aanbieden als een duurzame en effectieve optie voor het isoleren van uw dak.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van Cellulose isolatie?

Het gebruik van Cellulose isolatie heeft een aantal belangrijke voordelen die het tot een populaire keuze maken voor woning- of pandeigenaren:

Cellulose isolatie inblazen

De meest gebruikte isolatiemethode is het inblazen van Cellulose vlokken, ook wel vezels genoemd. Met behulp van inblaasapparatuur worden de Cellulose vlokken snel en onder hoge druk ingeblazen, waardoor ze zich samenvoegen naar de vorm van de ruimte. Dit zorgt ervoor dat het isolatiemateriaal naadloos aansluit op de oppervlakken, waardoor er geen kieren of gaten ontstaan en er geen warmteverlies is. Bij Van de Bunt Isolatietechniek werken gecertificeerde isolatiemonteurs die de isolatie op een professionele en veilige manier aanbrengen.

Erkend Cellulose verwerker met Isoproc certificaat

Dankzij onze leverancier Isoproc hebben wij een certificaat behaald, waarmee wij officieel erkend worden als Cellulose verwerker die volgens de richtlijnen van Isoproc werkt. Om dit te bereiken hebben onze uitvoerders een meerdaagse training gevolgd, waarin zij zowel de theoretische kennis als praktische vaardigheden hebben opgedaan om gebouwen op de juiste manier te isoleren. Tijdens deze intensieve training hebben zij verschillende dakconstructies, verdiepingsvloeren en wanden zelf geïsoleerd, waardoor ze nu beschikken over de benodigde kennis en ervaring om hoogwaardige isolatie oplossingen te bieden.

Kies voor de hoogwaardige isolatie oplossingen van Van de Bunt

Wij zijn er trots op te kunnen zeggen dat al onze isolatiemonteurs gecertificeerd zijn voor het vakkundig aanbrengen van diverse materialen. Om de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen, maken wij gebruik van een Cellulose inblaasmachine die speciaal is ontworpen door onze toegewijde leverancier. Door onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van Cellulose isolatie hebben we een solide reputatie opgebouwd als betrouwbare en professionele partner voor al uw isolatiebehoeften. Ons team staat klaar om u te voorzien van de beste service en isolatie oplossingen die naadloos aansluiten op uw wensen en behoeften. 

Als u op zoek bent naar een ervaren en betrouwbaar isolatiebedrijf in de omgeving van Putten, neem dan gerust contact met ons op voor vragen of advies over hoogwaardige Cellulose isolatie-oplossingen.