8,9 Ervaren uitvoerders Gecertificeerd bij SKG-IKOB Aangesloten bij de Venin 10 jaar garantie op materiaal en uitvoering

Home > Particulier > Subsidies

Geld besparen met subsidies

Geld besparen met subsidies

Met subsidie wordt isoleren nog aantrekkelijker!

Isoleren draagt bij aan een beter milieu, daarom is de overheid bereid dit te stimuleren door middel van subsidies of aantrekkelijke leningen.

Meer informatie

Neem direct* contact met mij op

Bel mij terug

* tijdens kantooruren bellen wij z.s.m. terug.

Voor het isoleren van een woning zijn in Nederland diverse subsidies beschikbaar:

  • Landelijke subsidie energiebesparende maatregelen

In septembere 2016 startte de populaire subsidieregeling 'Energiebesparing eigen huis' vanuit het RVO. Huiseigenaren kunnen helaas geen aanvraag meer indienen. Deze subsidie was zo populair dat de pot voor particulieren sinds 26 april 2017 leeg is. Alleen VVE's kunnen nog een aanvraag indienen voor deze subsidie. 

  • Provinciale of gemeentelijke isolatiesubsidie

Er zijn meerdere provincies of gemeenten die subsidieregelingen hebben op het gebied van woningisolatie. De voorwaarden zijn per provincie of gemeente verschillend. Voor de meest actuele informatie raden wij u aan contact met uw gemeente op te nemen.

  • 6 % BTW op arbeidskosten

Per 1 juli 2015 is besloten dat alle arbeidskosten van woningisolatie in een lager BTW percentage valt. Hierdoor hoeft over dit deel slechts 6 % BTW  betaald te worden, in plaats van de gebruikelijke 21 %. Hoewel dit geen echte subsidie is, levert dit toch wel een aanzienlijke besparing op. Deze regeling geldt echter alleen voor woonhuizen. 

Duurzame leningen

  • De Energiebespaarlening

Vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds wordt 'De Energiebespaarlening' verstrekt. Om uw woning energiezuiniger te maken is een investering nodig. Misschien beschikt u over onvoldoende spaargeld of geeft u uw spaargeld liever ergens anders aan uit, in dat geval kunt u 'De Energiebespaarlening' gebruiken. Dan hoeft u de kosten van de isolatiewerkzaamheden niet in één keer betalen, maar kunt u het afbetalen over zeven, tien of vijftien jaar, afhankelijk van het investeerbedrag. Deze lening geldt voor zowel particulieren, als VVE's . Maak van uw woning een heerlijk comfortabele woning en investeer slim! 

Spouwmuur Isolatie, Vloer Isolatie

 

Webdevelopment & CMS: Haagen Internet
Design: Inzpire Communicatie

Van de Bunt Isolatie Van de Bunt Isolatie
Rated 4.5/5 based on 56 customer reviews