Gratis adviesgesprek
Zoeken

Wederom subsidie voor isolatie

Wederom subsidie voor isolatie

Subsidie isolatie 2021

Per januari 2021 komt de Investeringssubsidie Duurzame Energie beschikbaar. Dit betekent dat er wederom weer subsidie aan te vragen is voor isolatiemaatregelen. 

 

Wederom subsidie voor isolatie in 2021
De SEEH subsidie wordt per 1 januari 2021 samengevoegd met de ISDE-regeling. Dit betekent dat er ook vanaf 2021 subsidie aangevraagd kan worden voor isolatie maatregelen.

De ISDE-regeling is de Investeringssubsidie Duurzame Energie voor  kleinschalige installaties voor de productie van hernieuwbare energie. Dit zijn installaties zoals zonneboilers en warmtepompen voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. 

De ISDE regeling is geldig tot 2030 en zal per 1 januari 2021 samengevoegd worden met isolatiemaatregelen.

Invulling ISDE regeling
De exacte invulling van subsidieregeling wordt naar verwachting
op begin december gepubliceerd in de staatscourant. Na publicatie is de regeling definitief. De volgende uitgangspunten van de ISDE-regeling zijn bekend (onder voorbehoud): 

Subsidiebedragen
Voor de ISDE-regeling zullen niet dezelfde verhoogde subsidiebedragen gelden als de huidige SEEH-regeling. Het voornemen is om de ISDE subsidiebedragen gelijk te houden aan de SEEH van vóór de verhoging.

Subsidie voor in 2020 uitgevoerde maatregelen
Indien er in 2020 energiebesparende maatregelen uitgevoerd en betaald zijn, kan er subsidie aangevraagd worden in de ISDE regeling. Dit geldt ook voor de maatregelen in 2021. Let wel op, want de subsidie bedragen van de vernieuwde ISDE regeling zijn dan van kracht, dit geldt ook voor de maatregelen die in 2020 uitgevoerd en betaald zijn.

De subiside kan maximaal 12 maanden na uitvoering en betaling van de eerste maatregel aangevraagd worden.

De geldende maatregelen
Onder de huidige SEEH maatregelen vallen vloer-, bodem-, glas-, dak-, gevel- of spouwmuurisolatie. Bij de ISDE-regeling valt ook de warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting in combinatie met één van de bovenstaande isolatiemaatregelen. Wederom zal voor de ISDE-regeling een minimum van twee maatregelen gelden. 
 
Ongewijzigd in ISDE regeling van 2021 blijft de mogelijkheid om een subsidieaanvraag te doen voor alleen de aanschaf van een duurzame warmte installatie.

Er zullen ook zaken komen te vervallen in de subsidie van 2021: Het zeer energiezuinig pakket, de aanvullende maatregelen (energiezuinig ventilatiesysteem, waterzijdig inregelen verwarmingssysteem en energiedisplay) en het energieadviesrapport uit de SEEH komen in de ISDE-regeling. 


In aanmerking komen voor de subsidie? Vraag dan een offerte aan om te kijken wat voor isolatiemaatregelen bij uw woning mogelijk zijn! Onze isolatie adviseurs geven u graag advies op maat!

Bekijk hier ervaringen van andere klanten.