9,4 Ervaren uitvoerders Gecertificeerd bij SKG-IKOB Aangesloten bij de Venin 10 jaar garantie op materiaal en uitvoering

Home > Particulier > Bodemisolatie > Bodemisolatie Excellent parels


Bodemisolatie

Voordelen

  • Hoger wooncomfort
  • Besparing op de stookkosten
  • Waterafstotend
  • Hoge weerstand tegen verrotting
  • Vlamdovend
  • Verlaagd de luchtvochtigheid in de woning
  • Dé oplossing voor het isoleren van de kruipruimtes bij een krappe ruimte

Neem direct* contact met mij op

Bel mij terug

* tijdens kantooruren bellen wij z.s.m. terug.

Bodemisolatie

Bodemisolatie Excellent parels

Een vochtige kruipruimte kan tot allerlei ongemakken leiden. Schimmel, ongedierte of een hoge luchtvochtigheid zijn zaken waar niemand op zit te wachten. Bodemisolatie met EPS-parels is een duurzame oplossing voor vocht in de kruipruimte. Bodemisolatie wordt ook wel kruipruimte isolatie genoemd. 

Wat is bodemisolatie?

Bi het isoleren van uw kruipruimte met bodemisolatie wordt er een isolatielaag met grijze EPS-parels op de bodem van de vochtige of krappe kruipruimte geblazen. De parels hebben een diameter tussen de 5-9 millimeter en zijn opgebouwd uit duizenden gesloten cellen, waardoor water en waterdamp niet kunnen binnentreden. Hierdoor is dit product zeer geschikt bij vochtige of natte kruipruimtes. Door de bodem van de kruipruimte af te dekken met deze bodemparels, wordt de lucht in de kruipruimte droger. Het zorgt voor een lagere luchtvochtigheid én isoleert de begane grondvloer. Dit zorgt voor een gezonder en beter leefklimaat in de woning, verhoging van het wooncomfort en minder energieverbruik.

Hoe werkt bodemisolatie?
Een vochtige kruipruimte heeft invloed op de stookkosten. Een vochtige kruipruimte geleid namelijk de warmte in de woning. Bij een vochtige kruipruimte wordt de warme lucht van boven uit de woning de grond in geleidt. Hierdoor verlies de woning snel warmte en moet er extra gestookt worden om de woning warm te houden.

Wanneer is bodemisolatie geschikt?

Kruipruimte isolatie is geschikt voor krappe, vochtige kruipruimtes met een hoogte van maximaal 50 centimeter hoog. Bij een kruipruimte hoger dan 50 centimeter wordt vloerisolatie geadviseerd.

Wij geven u graag - gratis en vrijblijvend - advies wat voor isolatie bij uw woning past. Vraag snel een vrijblijvende offerte aan voor een passend advies op maat. 


Bekijk ook: Vloerisolatie  | Vloerisolatie PIF-isolatiefolie | Vloerisolatie pur | Bodemisolatie

Lees verder

Wat is de isolatiewaarde van Excellent bodemparels?

De isolatiewaarde is afhankelijk van de dikte van het isolatiemateriaal dat in de kruipruimte geblazen wordt. De isolatiewaarde van de kruipruimte isolatie wordt in Rbf m2K/W uitgedrukt. 

Dikte          Rbf
175 mm -  3.82
225 mm - 4.91
275 mm - 6.01
350mm - 7.65

Wat is beter: bodemisolatie of vloerisolatie?

Het is per woning en kruipruimte verschillende of bodemisolatie of vloerisolatie de beste keuze is. Onze adviseurs geven u graag een advies op maat. Bij vloerisolatie wordt de onderzijde van de vloer geïsoleerd (dus tegen het 'plafond' van de kruipruimte). Bij bodemisolatie wordt er een isolatielaag op de bodem van de kruipruimte geplaatst.

De keuze voor vloerisolatie of bodemisolatie is afhankelijk van meerdere factoren:
1. De hoogte van de kruipruimte. Bij een kruipruimte tussen de 35-50 centimeter wordt voor bodemisolatie gekozen. Het aanbrengen van vloerisolatie is bij deze kruipruimtes niet mogelijk, omdat er niet onder de vloer gewerkt kan worden. Bij een kruipruimte hoger dan 50 centimeter wordt vloerisolatie geadviseerd.
2. Vocht in de kruipruimte. Een vochtige kruipruimte is iets wat veel in Nederland voortkomt. Vocht in de kruiruimte kan problemen geven als muffe geuren in huis en schimmelvorming. Bodemisolatie is zeer geschikt voor een vochtige of natte kruipruimte en zal de luchtvochtigheid in de woning verlagen.

9,4

Dotted lines

"Wij hebben het contact met de adviseur en 2 uitvoerders als prettig ervaren!"

Dotted lines
Dotted lines

"Ik wil u bedanken voor het nette opruimwerk en keurige mensen die u in dienst heeft. Mijn complimenten".

Dotted lines
Dotted lines

"Op dit moment is de organisatie goed, service perfect, prijsstelling goed, en contact met bewoners zeer goed. Fijn dat er steeds meer klanten komen, maar de geleverde kwaliteit maakt het succes."

Dotted lines

Alle referenties

Privacy Statement, Spouwmuur Isolatie, Vloer Isolatie

 

Website door: Haagen Web & App
Ontwerp: Inzpire Communicatie

Scherm sluiten

Offerte aanvragen voor:

Spouwmuurisolatie
Vloerisolatie
Dakisolatie
Anders

Verstuur

Deze site gebruikt cookies

Accepteren

Omschrijving: Beoordelingen van Van de Bunt Isolatietechniek B.V. Beoordeling: 9.1 out of 10