Zijn er gezondheidsrisico‘s bij pur?

Gezondheidsrisico‘s purschuim

Wat zijn de gezondheidsrisico’s bij pur?

In 2012 is vloerisolatie met pur in de media geweest. Naar aanleiding van deze berichten is er veel onderzoek geweest naar een eventueel verband tussen vloerisolatie met pur en gezondheidsklachten. Door zowel het TNO als de GGD zijn geen verbanden gevonden.  Vloerisolatie met pur wordt al tientallen jaren uitgevoerd.

Net als voor tarwe, suiker of andere stoffen kunnen mensen wel gevoelig zijn voor de stof MDI. Deze stof komt vrij bij het mengen van de twee componenten. Om alle risico’s uit te sluiten verzoeken wij bewoners tijdens het spuiten en tot twee uur na de werkzaamheden niet aanwezig te zijn in de woning.  Na twee uur kan er geen reactie meer optreden, omdat het materiaal is uitgehard.

Uiteraard bieden wij ook andere materialen aan naast Pur-schuim, zoals Pif-isolatiefolie of Ecose glaswol.

Onze materialen

Wij brengen vloerisolatie aan met PIF-isolatiefolie, Pur-schuim en Knauf Ecose glaswol. Bent u benieuwd welk materiaal voor uw vloer geschikt is? Neem dan contact met ons op voor een - gratis en vrijblijvend- isolatie-advies op maat.

PUR schuim

Voordelen van vloerisolatie

Hieronder lees je de voordelen van vloerisolatie.

Vloerisolatie zorgt jaarlijsk voor een flinke besparing op uw energierekening. Dit kan oplopen tot jaarlijks 200 euro bij een tussenwoning tot wel 390 euro bij een vrijstaande woning!* Bron: Milieucentraal.nl

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de verwarming minder vaak aan hoeft te staan, waardoor er minder CO2 uitstoot is. Vloerisolatie zorgt voor een vermindering van CO2 uitstoot van 450 kilo bij een tussenwoning tot wel 900 kilo bij een vrijstaande woning! Bron: Milieucentraal.nl

Door een isolerende laag aan te brengen tussen de krupiruimte en de woning wordt optrekkend vocht in de woning verlaagd. Dit draagt bij aan een gezonder binnenklimaat van de woning. 

Door het aanbrengen van vloerisolatie wordt de vloer tot wel drie graden warmer.

Vloerisolatie zorgt voor waardevermeerdering van uw woning. De vuistregel is dat de investeringskosten 75 tot 100 procent terugkomen in de waarde van de woning. Daarnaast gaan de energiekosten omlaag, wat natuurlijk fijn is voor eventueel toekomstige bewoners. 

De belangrijkste ontwikkelingen

Ontdek je in onze blogs over isoleren en duurzaamheid

Plan een gratis adviesgesprek

Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.