Isolatiecheck: 1983 - 1991

Woningcheck 1983-1991, isoleren?

Bij woningen met een bouwjaar tussen 1983 en 1991 is tijdens de bouw spouwmuur,  vloer- en  dakisolatie aangebracht, maar de kwaliteit van deze isolatie is vaak aan de lage kant. 

Bij een woning gebouwd tussen 1983 en 1991 zijn de volgende mogelijkheden:

Spouwmuurisolatie
Bij woningen gebouwd tussen 1983 en 1991 is vaak al matig spouwmuurisolatie aangebracht. Destijds waren de eisen voor spouwisolatie veel lager. Om de isolatiewaarde te verhogen bestaat de mogelijkheid om een woning te bij-isoleren of soms is het mogelijk de oude isolatie te verwijderen. Hierna kan er nieuwe isolatie in de woning aangebracht te worden. De mogelijkheden zijn afhankelijk van het soort materiaal dat in uw spouw aanwezig is. Onze adviseur kan dit bekijken en u adviseren. 

Bodem- en vloerisolatie
Vloerisolatie is tijdens de bouw vaak al aangebracht, maar dit kan dan nog verbetert worden. De vloerisolatie is veelal een RC 1.5- 2.5, deze kan verhoogd worden door bijvoorbeeld het aanbrengen van een extra pur-laag. 

Dakisolatie
Bij deze woningen is er slechts matig dakisolatie aangebracht. Deze dakisolatie heeft vaak een RC-waarde van 1.5, terwijl de huidige minimale eisen nu op 3.5 zitten. Het is dus zinvol om te onderzoeken of uw dak bij-geïsoleerd kan worden. 

Voordelen van isolatie voor jouw woning

Een verbeterde isolatie zorgt voor een gelijkmatiger temperatuur in huis, minimaliseert tocht en vermindert geluidsoverlast, waardoor het algehele wooncomfort aanzienlijk wordt verhoogd, wat vooral merkbaar is tijdens extreme weersomstandigheden.

Door het verminderen van warmteverlies via muren, vloeren en daken kunnen huiseigenaren aanzienlijk besparen op hun energierekeningen, waardoor de investering in isolatie zichzelf op de lange termijn ruimschoots terugverdient en financiële stabiliteit biedt.

Een goede isolatie draagt bij aan een gezonder binnenklimaat doordat het de luchtvochtigheid reguleert, vochtproblemen voorkomt en de verspreiding van allergenen vermindert, wat leidt tot een comfortabelere en gezondere leefomgeving voor bewoners.

Door het verminderen van de energievraag en CO2-uitstoot draagt ​​isolatie bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van een woning, waardoor het een belangrijke bijdrage levert aan het behoud van het milieu en de strijd tegen klimaatverandering.

Een verbeterde isolatie kan de waarde van een woning significant verhogen, omdat het de aantrekkelijkheid van de woning vergroot voor potentiële kopers, die vaak bereid zijn meer te betalen voor een woning met lagere energiekosten en een beter comfortniveau.

Met een rendement van 20-30 procent op de initiële investering biedt isolatie een aantrekkelijke financiële opbrengst op de lange termijn, waardoor huiseigenaren niet alleen genieten van lagere energiekosten, maar ook profiteren van een waardevolle investering in hun woning.

Dankzij de aanzienlijke energiebesparingen kunnen de kosten van isolatie binnen enkele jaren worden terugverdiend, waardoor huiseigenaren snel kunnen profiteren van lagere energierekeningen en een verbeterd comfortniveau, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere leefomgeving.

Methodes

Spouwmuurisolatie-1

Spouwmuurisolatie

Vloerisolatie-2

Vloerisolatie

bodemisolatie-2

Bodemisolatie

dakisolatie-2

Dakisolatie

ISOLATIECALCULATOR V1 (400 x 400 px) (2)

Subsidies

Plan een gratis adviesgesprek

Van de Bunt Isolatietechniek is al jarenlang dé isolatiespecialist.